Kakšna je vaša stara motorna kosilnica?

Je vaša stara motorna kosilnica obrabljena in zastarela ? Čas je za nakup nove, modernejše, bolj ekonomične in udobnejše kosilnice. Kosilnica, ki ima sodobno obliko, varčen motor in veliko inovativnih rešitev, ki nam olajšajo delo je zagotovo prava odločitev za novo sezono.
Pred nami so dnevi, ko bomo proste trenutke najraje preživljali v zelenem okolju. Marca se prične delo na vrtu, travniku, sadovnjaku….

Še tako lepa trata pred hišo bo propadla,

če zanjo ne bomo primerno skrbeli. Vsako leto znova in znova. Spomladi s košnjo ne smemo predolgo odlašati, da nam trava ne zraste preveč. Kositi ne smemo čisto do tal, ampak nekako na višino tri do štiri centimetre. Spomladi bo košnja potrebna vsak teden, poleti pa manj pogosto, saj se rast skoraj ustavi.
Že dolgo ne velja več, da je vseeno kako skrbimo za svojo travo. S pravilno izbiro vrtnega orodja, predvsem motorne kosilnice bo naše delo na vrtu postalo užitek.

Torej, ste torej po dolgi zimi v drvarnici ali kleti našli staro, zaprašeno in komaj še delujočo motorno kosilnico? Stran z njo! Nudimo vam pester izbor kvalitetnih kosilnic. Če želite imeti lepo negovano trato, potrebujete novo in učinkovito vrtno orodje in kraljica vrta je…… kosilnica! Samohodna motorna kosilnica, lepa na pogled in enostavna za rokovanje je obvezna za novo sezono.

ZAKAJ MOTORNA KOSILNICA GARTENXL?

Motorne kosilnice in vrtno orodje GartenXL so plod premišljenega dela vrhunskih strokovnjakov. Mislili smo na vse:
• ugodno ceno
• svetovanje pri nakupu
• garancijo in servis

In seveda:
Kvalitetno košenje, vrsto inovativnih rešitev, udobje ob košnji….
Kako pa je lahko motorna kosilnica udobna? Ste s nasmehnili ob zadnji trditvi? Lahko. Ampak pojdimo lepo po vrsti. Kako izbrati kosilnico, ki bo ustrezala vam, vašemu terenu, ki ga morate kositi in pogostosti košnje. Ne nazadnje tudi prostoru, kamor boste kosilnico po delu shranili.
Kakšna je površina, ki jo boste kosili. Kolikokrat boste kosili? Ali je pomembno, da je motorna kosilnica samohodna?
Želite pokošeno travo, ki jo boste po košnji pustili na trati in jo kasneje pograbili? Koliko prostora imate za shranjevanje naše kosilnice. Torej, kje bo motorna kosilnica parkirana? Težka odločitev. Morda vam naslednje vrstice nekoliko olajšajo nakup.

Stojite na vaši trati in razmišljate kako bi kar najhitreje in s čim manj napora ukrotili travne bilke? Niste edini. Ampak ni potrebe. Motorna kosilnica Gartenxl je prva stopnička k temu, da boste košnjo vzljubili. Ne verjamete? Pa se lotimo izbire.

Za kakšno kosilnico bi se raje odločili?

• Z veliko košaro (40-62l) za shranjevanje trave (če trave ne želite pustiti na trati in pozneje še grabiti).

Prednosti
: Pokošena trata je čista, na njej je manjša možnost plevela in mahu
• S tako, ki ima stranski izmet (če želite travo pustiti na trati in poskrbeti za zastirko in gnojenje).

Prednosti
: lahko kosite višjo in debelejšo travo in nimate dela s praznjenjem košare
• Za kosilnico z mulčejem, ki travo zreže.

Prednosti
: s trate naredi gnojilo, trava je zrezana tako drobno, da na trati ni vidna

Lahko vam olajšamo odločitev,

saj vam ponujamo kosilnice, ki imajo vse tri naštete možnosti v eni kosilnici. Torej, kako boste kosili, prepuščamo vam, vašim navadam ali pa morda tudi možnosti, da se lahko enkrat odločite za shranjevanje pokošene trave v košaro, drugič za mulčenje in tretjič za stranski izmet.
Rokovanje in preklapljanje med sistemi je enostavno in hitro.

Zagotovo vam bo košnjo olajšalo, da imajo kosilnice Gartenxl nastavljivo rezilo, ki se prilagaja višini trave in poskrbi, da je trava kvalitetno odrezana in, da se trava ne zmečka med rezili. S tem je olajšana košnja in čiščenje kosilnice po njej.
Površine, ki so bolj zaraščene in težje dostopne za naše kosilnice niso ovira.

Motorna kosilnica Gartenxl ima na sprednjem odbijaču glavnik, ki travo dobro razčeše, da jo lahko lepše odrežemo. Tako kot pri frizerju, ko nam mora frizerka pred striženjem lase lepo in natančno počesati, da jih lahko enakomerno postriže.

Pa pojdimo naprej….
Za udobno košenje zagotovo niso nepomembni:
• popolnoma sklopljiv ročaj za lažje prenašanje in shranjevanje kosilnice
gumiran ročaj, ki znatno ublaži vibracije in s tem olajša košnjo
• prostor za hladno pijačo, telefon in odlagalni prostor na ročaju kosilnice
• velika, gumirana in uležajena kolesa, ki omogočajo lažjo vožnjo in oprijem na terenu
• trdna plastika in sprednji odbijač

Vsi želimo med košnjo čim bolj uživati.

Manj tresljajev, dosegljiva hladna pijača v vročem poletnem in pomladanskem popoldnevu, to pomeni udobno. Da pa smo še dosegljivi, če čakamo kakšen pomemben klic, je res neprecenljivo.
Velikokrat je naša motorna kosilnica shranjena daleč od površine, ki jo želimo kositi, zato so zelo pomembna velika, gumirana kolesa, ki omogočajo da kosilnico čim lažje pripeljemo do željene površine. Prav tako so pomembna med samim košenjem, saj nudijo dober oprijem.
Pri nakupu preverite ali ima kosilnica uležajena kolesa.


Zakaj?

Kosilnice višjega cenovnega razreda ponujajo kolesa, ki so montirana na pred prahom in vlago zaščitene kroglične ležaje. Kosilnico zato lažje vozimo in po dolgotrajni uporabi nimajo težav z blokado koles.

Pogon

Samohodna kosilnica da ali ne? Da.
Prihranimo čas in energijo in naša trava je odrezana bolj enakomerno. Če ima motorna kosilnica konstantno hitrost, poskrbimo tudi za lepši videz naše trate. Prav tako se zmanjša obremenitev na ročaj in s tem na celotno kosilnico. To prispeva tudi k daljši življenjski dobi kosilnice. Torej je tudi o tem pred nakupom potrebno dobro razmisliti.
Le, če kosimo manjše površine, izbira pogona ni nujna, zato vam ponujamo našo najmanjšo kosilnico.

Motor

Seveda pa je srce vsake kosilnice motor. Ponujamo vam kosilnice opremljene s tihim in varčnim motorjem, ki ima nizke emisije izpušnih plinov. Naši motorji se ponašajo z normo EURO5. V naših kosilnicah so motorji, ki ustrezajo vsem normam, so zanesljivi in spadajo v višji cenovni razred.
Motor naj bo dovolj močan, da se kosilnica med delom ne bo ustavljala. Motorne kosilnice Gartenxl upoštevajo priporočilo, da naj bi imela kosilnica širine 40 cm motor z vsaj 1,8kW. Večje pa ustrezno več, npr. kosilnica širine 50 cm vsaj 3,5kW, še bolje pa več.

Zakaj?

• če ima motorna kosilnica preslab motor se nam lahko zgodi, da se bo kosilnica pred bolj zaraščeno površino ustavila,
• preslab motor povzroči, da se okrog rezila nabere trava in ga oslabi, predvsem, če je trava sveža,
• če ima motor premalo moči, ga hitro preobremenimo in le-ta lahko celo ugasne;
Nekateri »strokovnjaki« sicer govorijo, da moč motorja ni pomembna, vendar s tem le opravičujejo svojo slabo ponudbo.
Moč motorja je zelo pomembna!!
Vžig motorja je lahko ročen-pomemben je čok, da ima motor loputo za zaporo zraka, kar omogoča lažji vžig.
Na voljo pa imamo tudi kosilnico z električnim vžigom, kar pomeni, da le z obratom ključa vžgemo njen motor. Kot v avtu!

Shranjevanje in čiščenje kosilnice

Kot smo že omenili je shranjevanje enostavno, saj imajo zložljiv ročaj. Prav tako je bistveno lažje dviganje kosilnice, saj imajo naše kosilnice trdno plastiko in so opremljene z odbijačem. Oprijem je varen in kosilnico lahko spravimo tudi na kakšno višjo polico.
Kosilnice Gartenxl imajo na samem ohišju priključek za cev z Gardena priključkom, na katerega enostavno nataknemo vrtno cev in kosilnico operemo. Tak nastavek je zelo praktičen in nam omogoča hitro in enostavno čiščenje kosilnice.

Servis in svetovanje

Če potrebujete še kakšen nasvet pred nakupom, se lahko obrnete na naše prijazne prodajalce, ki vam bodo znali pravilno svetovati. Dosegljivi smo na telefon, hitro odzivni preko spletne pošte lahko pa se oglasite v naši trgovini, kjer boste kosilnice lahko tudi natančno pogledali in se s pogovorom z našimi svetovalci morda lažje odločili, katera motorna kosilnica bo šla z vami domov.
Nudimo vam enoletno garancijo in hiter ter kvaliteten servis!
Se vam zdi košnja že bolj zanimiva?

Kratek povzetek

Motorna kosilnica Gartenxl je moderno zasnovana in vrhunsko opremljena. Njeno ogrodje je močno in stabilno, ima možnost nastavitve višine košnje, nastavljiv ročaj. Ponaša se z odličnimi, močnimi in varčnimi motorji. Lahko se odločite za električen vžig in samohodni pogon. Naše kosilnice imajo tri funkcije košenja v enem vrtnem stroju-košenje v veliko košaro, stranski izmet ter mulčenje.
Enostavna je za čiščenje in shranjevanje. Vse to in še več najdete pri naših kosilnicah.
Motorna kosilnica Gartenx pomeni udobje in kvaliteto!

Še nekaj nasvetov za vzdrževanje kosilnice

Da bo kosilnica dolgo in uspešno vaš partner na vrtu, pa morda nekaj napotkov:
• Zdaj je pravi čas, da kosilnico temeljito pregledamo in po potrebi servisiramo.
• Pred zimo jo je pametno očistiti, čeprav je še pametneje to storiti po vsaki uporabi. Zato je priključek za cev kosilnice Gartenxl na njenem ohišju z Gardena priključkom tako priročen. Nanj enostavno nataknemo vrtno cev in kosilnico operemo. Enostavno in hitro. Tak nastavek je tako praktičen, da ne bomo zanemarili vsakokratnega pranja kosilnice.

Pomembno!

• Menjava motornega olja in zračnega filtra, če je to potrebno.
• Preglejte vžigalno svečko, če le- ta ni suha in rjavo-sivo obarvana, jo je potrebno zamenjati
• Preverite rezilo, ki pa se le redko ponovno brusi-rezila naših kosilnic so toplotno obdelana in narejena iz posebnega zato namenjenega jekla.
• Zamenjava ali dolivanje novega motornega olja je priporočena vsako sezono, ker motorne kosilnice nimajo oljne črpalke in filtra za olje.
Ni več vprašanje katero kosilnico boste kupili v novi sezoni! Motorna kosilnica Gartenxl-prava izbira!